Доказала се в редица професионални сфери, Диана от години живее в Бургас, но е родена в София и с носталгия си спомня за шопската кухня.
Разядката няма нищо общо с истинския хайвер, но тъй като консистенцията й е по-скоро зърнеста, наподобява хайвера и се предполага, че затова е наречена така.
Приготвянето й е лесно, но вкусът е неповторим. Сервира се най-често намазана върху филия като закуска или предястие. Със сигурност ще стане любима рецепта за мнозина, тъй като не отнема много време за приготвяне, а в същото време се счита за едно от най-вкусните и популярни традиционни ястия от шопския регион.
Заповядайте да я опитате на 19 юли, петък, от 11 ч. в Етнокухнята в двора на Етнографския музей. Той се намира в центъра на Бургас на ул. „Славянска“ 69.
Links
[1] https://workflow-hotfix.liberta.bg/tags/%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81
[2] https://workflow-hotfix.liberta.bg/tags/etnokuhnya
[3] https://workflow-hotfix.liberta.bg/tags/%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B5%D0%B9
[4] https://workflow-hotfix.liberta.bg/tags/specialitet
[5] https://workflow-hotfix.liberta.bg/tags/shopski-kray