34 години след падането на комунизма се говори за забрана за внос, монополни цени и т. н.
Ако някой не е разбрал, съществуваме в свободен пазар.
Днес не искат украинско зърно, утре няма да искат каквото си поискат.
Да се научат да произвеждат така, че да изнасят на конкурентни цени. Защото у нас половината зърно е за износ. Искат да изнасят без конкуренция ли? Да пробват, световният пазар не го интересува българската зърно-изключителност.
Като става дума за зърно - защо българският хляб е кофти?
И в Гърция, и в Турция, и Сърбия, и на Запад в Европа, чак до Шотландия, където съм опитвал, хлябът е по-вкусен, по-ароматен. Ама дали бял, черен, специален - по-хубав е от нашия.
Който има впечетления да сподели, ама ако може без пилонен патриотизъм.
В тоя ред на мисли, българският хляб е най-лош в сравнение с гръцкия, турски и др., и на Запад с Италия, Франция. И не е защото у нас не могат да пекат хляб.
Links
[1] https://workflow-hotfix.liberta.bg/tags/zrnoproizvoditeli
[2] https://workflow-hotfix.liberta.bg/tags/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82
[3] https://workflow-hotfix.liberta.bg/tags/%D1%85%D0%BB%D1%8F%D0%B1
[4] https://workflow-hotfix.liberta.bg/tags/%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE