Ароматна рибена чорба, миди по остовитянски, паеля и пица с октопод ще приготвят специално за летния Никулден топ кулинари този петък на площад "Тройката"

Шеф Иван Звездев ще приготви 1300 порции ароматна лека рибена чорба без застройка и 250 порции испанска паеля. Световните шампиони от Парма по правене на пица - бургаският майстор-пицар Джейхан Джаферов и гурме готвачът Стефан Енчев ще направят 400 парчета от вкусната им пица с октопод и скариди, с която се класираха на Световното. Майсторът на островитянска храна Павлин Димитров – губернатор на остров „Св. Анастасия“ ще впечатли присъстващите с рецептата си за миди по островитянски. 

Миналата година за първи път морският град организира програма, по случай летния празник на своя небесен покровител - св. Николай Чудотворец. 

Празникът ще продължи до вечерта, когато ще започне концерт с участието на Орлин Горанов, NICKA и K. LINA&THE LADIES. Той ще бъде с начален час 18.00, отново на площад „Тройката“.

Вижте програмата за празника:

В 9.00 часа ще бъде отслужена тържествествена Света литургия в бургаските храмове.
От 11.00 часа ще започнат атрактивните кулинарни демонстрации на централния площад "Тройката" с топ кулинара Иван Звездев, световните шампиони от Парма по правене на пица Джейхан Джаферов и гурме готвачът Стефан Енчев, както и майсторът на островитянската храна Павлин Димитров. Те ще приготвят ароматна рибена чорба, паеля, миди по островитянски и пица с октопод и скариди и още вкусни морски ястия.
В 12.00 часа бургазлии и гости на града ще могат да опитат от вкусното меню с морска храна. Пунктът ще е разположен на площад “Тройката“.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.